Hörapparat / hörselteknik

Vi är en leverantörsoberoende klinik vilket gör att vi erbjuder ett brett sortiment från flera av marknadens ledande leverantörer. Du är alltid garanterad den senaste tekniken i dina nya hörapparater.

Om moderna hörapparater och den senaste hörseltekniken

Dagens moderna hörapparater har inte bara den allra senaste hörseltekniken i sig. De finns också i ett stort urval av designer och format.
För att kunna välja rätt hörapparat och hjälpmedel gör vi först en grundlig undersökning av din hörsel. Utifrån den går vi tillsammans igenom ditt hörande, din livssituation och de behov du har. Först efter det kommer vi fram till vad just du behöver för att få den bästa hörsellösningen. När vi har kommit fram till en hörapparat som skulle passa dina önskemål och behov så testar du hörapparaterna i din vardagsmiljö innan du bestämmer dig för att köpa dem eller inte. I ditt köp ingår fria justeringar av hörapparaterna och du har 3 års garanti.

Dagens hörapparater kan med kompletterande hjälpmedel kopplas ihop med telefon, TV och annan utrustning.
Många hörapparater pratar direkt med din telefon (beroende på hörapparat- och telefonmodell) vilket gör att du hör telefonsamtal, musik och radioprogram från telefonen direkt i hörapparaterna.
Kostnadsfria appar gör att du smidigt kan använda din smartphone som en fjärrkontroll och styra program, volym, och på vissa modeller även hörapparatens ljudbild.
Om du i vissa situationer fortfarande har svårt att höra kan man komplettera hörapparaterna med andra hörseltekniska hjälpmedel. En trådlös mikrofon kan göra att du hör bättre vid samtal på avstånd, i bilen eller i mindre möten.
Allt för att du ska få en så komplett hörsellösning som möjligt.
Många av våra hörapparater är laddningsbara så du slipper krångel med att byta batteri.

Tekniska hjälpmedel I vissa extra hörselkrävande situationer räcker det inte alltid med bra teknik i hörapparaterna. Det kan vara i till exempel i större möten eller andra samtal på arbetet där det ställs höga krav på att vi ska höra det som sägs. Är du yrkesverksam och inte fyllt 68 år än så kan du bli beviljad bidrag från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen till extra mikrofoner för att underlätta i dessa situationer. Vi kan hjälpa till med ansökan och utprovning av rätt hjälpmedel för just din arbetssituation.
Det finns även andra typer av extra hjälpmedel till många hörapparater, som exempelvis TV-hjälpmedel, fjärrkontroll och mindre extra mikrofoner för samtal på avstånd, i bilen eller mindre sammankomster.

Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Hörselkompetens AB

Vi är erfarna och legitimerade audionomer

Telefon: 0709-188 184

E-post: info@horselkompetens.se

Besöksadress: Rinmansgatan 9, 633 46 Eskilstuna