Hörselskydd

Var rädd om hörseln, den kommer inte tillbaka! Hörselkompetens erbjuder individuellt formgjutna hörselskydd för många olika situationer, både på arbetet och fritiden. Vi hjälper dig genom hela processen med avtryck av dina öron på ett säkert och validerat tillvägagångssätt samt beställning av lämpligt hörselskydd för din situation. Vid större grupper har vi även möjlighet att komma till arbetsplatsen. 

Individuellt formgjutna hörselskydd kan användas inom olika typer av industri och andra bullriga arbetsmiljöer, i skola och barnomsorg, jakt och skytte, musik, mc-körning med mera. Med möjlighet till olika dämpningsfilter, olika material och teknik finns ett hörselskydd för nästan alla situationer där du önskar dämpa ljudet.

Hörselskydd finns som både passiva och aktiva. Alla hörselskydd tillverkas utifrån en exakt avgjutning av din hörselgång vilket gör att passformen blir perfekt.

Passiva hörselskydd är oftast tillverkade i mjuk silikon för att säkerställa att de blir så bekväma att du kan bära dem utan att de skaver. På våra passiva hörselskydd är filtren utbytbara så att vi kan välja en dämpning som passar den ljudmiljö du befinner dig i.

Aktiva hörselskydd innehåller elektronik som dels dämpar ljud vid skadliga nivåer, dels förstärker svaga ljud så du får enklare att höra. Aktiva hörselskydd kan användas för att skydda vid jakt, industri och annat skadligt buller. Dessa kan kompletteras med ytterligare hjälpmedel för att höra jaktradio, mobiltelefon m.m direkt i hörselskydden.

Det finns även möjlighet att anpassa medhörningen efter vissa hörselnedsättningar. 

Hörselkompetens AB

Vi är erfarna och legitimerade audionomer

Telefon: 0709-188 184

E-post: info@horselkompetens.se

Besöksadress: Rinmansgatan 9, 633 46 Eskilstuna